Onze mini-bijbel
voor MKB ondernemers.

Het boek ‘Simple Numbers, Straight Talk, Big Profits!’ is geschreven door een Amerikaans accountantskantoor. Het is voor ons een handboek geworden in onze adviezen naar klanten. Het boek pleit om drie kengetallen te monitoren: cashflow, winstmarge, en efficiëntie (omzet) op arbeid / loonkosten. We hebben in onze adviezen een vierde kerngetal toegevoegd; je droomgetal.

De 4 pijlers

Van Simple Numbers

#1 Keynumber

Winst

Waarom ben jij ondernemer geworden?

Je bent ondernemer geworden voor een vrij en goed leven – voor financiële ruimte (nu en in de toekomst). Je bent niet ondernemer geworden voor een hoge omzet waar je niks aan overhoudt aan het einde van het jaar..

 

Daarom zeggen wij: omzet is ijdelheid, en zegt niets over de gezondheid van jouw bedrijf. Marge over je producten en arbeid, dát bepaalt de gezondheid.

 

Daarom coachen wij onze klanten naar een winstmarge die in de beste 25% van je branche zit. Samen bepalen we aan welke knoppen we kunnen draaien

#2 Keynumber

Cashflow

Wat waar is, is waar.

Cash is de enige échte waarheid in je bedrijfsboekhouding. Wil jij je winst elk jaar verhogen, dan hoort daar een gezonde cash positie bij (wij mikken op minimaal 2 maanden vaste operationele kosten op de bank).

 

Natuurlijk hoort hierbij: reserveer je belastingverplichtingen vooraf, in plaats van achteraf. Maar ook: versnel het aflossen van al je schulden.

 

Wij helpen je om hier een slim en haalbaar plan voor te maken. En we coachen je hierbij.

#3 Keynumber

Efficiëntie

Meer omzet over je arbeid / loonkosten.

Te veel ondernemers vragen te weinig geld voor arbeid. Of je nu ZZP’er bent, of MKB’er met personeel – een belangrijk cijfer is je omzet per geleverde arbeid. Kun jij met minder arbeid meer omzet behalen, dan heb je een gezonder bedrijf (dat meer waard is). Het loont letterlijk de moeite om dit cijfer minimaal elk kwartaal te verbeteren.

 

Om dit te verbeteren, werken we met een eigen cijfer, de Arbeidsefficiëntie Ratio (AER). Dit cijfer verbeteren we door o.a. te coachen op procesoptimalisatie binnen jouw bedrijf, met ervaren proces-experts.

#4 Keynumber

Droomgetal

Genieten van je arbeid.

Elke ondernemer heeft een einddoel nodig, waar hij elke dag naartoe werkt. Want welk bedrag wil jij op je rekening hebben staan op je ?

 

Een einddoel / droomgetal zoeken we samen voor de korte (3 jaar), middellange (10 jaar) en lange termijn. Om dit droomgetal te bereiken, maken een actieplan waarop we (elkaar!) elke maand coachen. Gerichte acties, leiden tot gerichte resultaten.

De twee producten van Simple Numbers

Voor vandaag, morgen en de toekomst

VANDAAG

De basis in orde

Uiteraard voeren we ook de ‘gewone’ boekhoudwerkzaamheden uit als belastingaangifte en opstellen van jaarrekeningen. Echter, dit doen we uitsluitend richting het verbeteren van de 4 Key Numbers

Meer informatie
MORGEN

Simple Numbers Coaching

Voor de ondernemer, die een bedrijf wil als een geoliede machine. Elke maand / kwartaal bepalen we aan welke knoppen we draaien om jouw doelen op de 4 Key Numbers.

Meer informatie
Contact opnemen